Aanloop naar Lelystad

10.15 vanmorgen vertrokken uit Huizen. Nauwelijks wind, dus lekker op het kacheltje richting muiderzand. Nog redelijk in de rush van gisteravond en in spanning of ik alles wel in orde heb, toch nog even bij George Kniest langs gevaren. Uiteindelijk kwam ik daar met enkel een klemmetje voor m’n joystick vandaan. De waterpomp voor drinkwater komt later wel. Daar heb ik nog een stukje verloop voor nodig omdat de nieuwe slang toch net iets te dik bleek te zijn. Het gasstel aan boord heb ik ook nog niet aangesloten, maar ach met een los gaspitje kom ik er ook wel.

Aan boord heb ik een 2L thermosfles met heet water, als de fles doet wat die beloofd heb ik morgen nog gewoon heet water. En anders moet ik morgen maar ergens nieuw heet water maken.

Tijdens de wedstrijd moeten we de seinvlag 1 voeren, een witte lange vlag met een rode stip. Als ik de vlag nog had besteld was die niet op tijd binnen gekomen. Dus ik ben zondag naar de zeeman voor een wit kussensloop en c&a voor een rood t-shirt gegaan en heb daar zelf m’n ‘solo’ vlag van in elkaar gefabriekt. Ben ik stiekem best wel een beetje trots op.

Na George Kniest koers gezet richting Lelystad. Welliswaar op de motor omdat er niet echt veel wind stond, en om even rustig wat dingetjes nog uit te zoeken, her en der lijntjes ertussen te knopen; wilde nog 1 smeerreep in orde hebben en heb iets bedacht op de missende neerhouder. Daarnaast heb ik lekker zitten spelen met m’n navigatiescherm, stuurautomaat en AIS. Het lijkt allemaal te werken.

Rond 17.00 uur in Lelystad aangekomen, laatste stuk wel gezeild overigens. Een oranje kastje met tracksysteem opgehaald, en kennisgemaakt met mededeelnemers. Peter heeft voor me gekookt, is toch fijn om met SSR mensen te zijn.

Nu is het tijd voor bed, de wekker staat op 5.45, 6.30 uitvaren en iets na 7.00 over de startlijn… Je kunt me dus volgen als je 1 pagina terug gaat. Ik moet nog de baan kenbaar maken aan de wedstrijdleiding, maar als het goed is kun je me morgen via het trackingsysteem van de 200myls solo race volgen. In de rechterkolom onder schepen zou je mijn schip Quartyn eruit moeten kunnen filteren.

En nu… Slapen

Published On: september 21st, 2021