Dag 2 – Van Enkhuizen naar Urk

Even tussendoor, ik ben vanmorgen om 7.00 uur vertrokken uit Enkhuizen. Aan de hoge kant van het ijsselmeer stond er niet veel wind en ik besloot om met vol tuig de eerste mijlen te maken. Rond een uur of 9 ging het goed doorwaaien en omdat ik verder uit de kant kwam werden ook de golven heftiger. Toen toch maar besloten om m’n genua te verwisselen voor de kleinere fok. Best een avontuur en ik denk dat m’n ouders maar beter niet op dat moment wisten wat ik aan het doen was. Uiteraard allemaal zo veilig mogelijk, met reddingsvest en aangelijnt met een korte lijn (zodat, mocht ik over bord gaan ik niet meer dan tot m’n heup overbord kan.) Alles met beleid, rustig aan en anticiperen op de golven, dan komt het wel goed.

Uiteindelijk besloot ik dat ik aan de wind toch ook m’n grootzeil gereefd wilde hebben, helaas wilde dat niet helemaal lukken en heb ik de zeilen naar beneden gehaald om vervolgens met de motor koers naar Urk te zetten. Dus sinds half elf lig ik in Urk, Koffie gedronken met een medeschipper en daarna nog een kop thee bij een andere waarschipper. Het lijkt er op dat de wind en de golven iets minder zijn geworden, dus net alles nagelopen, nu nog even m’n lunch op eten, en dan nog maar een keer proberen de woeste baren te trotseren.

Tot gauw!

Published On: september 23rd, 2021
</